Siuntion Vihreillä on syksyn vaaleissa 16 ehdokasta. Puheenjohtajana olen erityisen tyytyväinen siihen, että ehdokkaiden ikä-, sukupuoli- ja koulutusjakauma ovat kohdallaan ja myös maantieteellisesti ehdokkaat edustavat kattavasti siuntiolaisia. Viime vaiheessa ehdokaslistamme on vahvistunut viidellä:

  • Valtiotieteen opiskelija, tutkimusassistentti Hanna Bärlund Myllykylästä tuo mukanaan uutta innostusta, järjestökokemusta ja mm. eläinsuojelun näkökulmia vihreiden ryhmään.
  • Lähihoitajaopiskelija Susanna Lehtosella kuntakeskuksesta on näkemystä perusturvasektorin käytännön toimivuudesta. Puutarhurin ammatin myötä hänen sydäntään lähellä on lisäksi keskustan viheralueiden kehittäminen.
  • Fysioterapeutti Minna Lehtola Fallista toimii myös partiojohtajana. Lisäksi hän on edustanut Suomea kalpamiekkailussa olympiatasolla ja saavuttanut lajissa MM-pronssia, joista kokemuksista on paljon annettavaa myös siuntiolaiseen varhaisnuoriso-, nuoriso-ja liikuntatoimeen.
  • Kelan ja Pikkalan puoliväliin asettuneella liikkeenjohdon konsultti Timo Raiviolla on rohkeita keskustelun avauksia ja kokemusta mm. kriisijohtamisesta, yritysmaailmasta ja kiinteistöjen kehittämisestä.
  • Kuvataiteilija Jenni Tieaho Lappersista, jonka ympäristötaideteoksiin on mahdollista tutustua vaalikampanjan aikana, tuo vihreään ryhmään lisää kulttuurinäkökulmaa.

Aiemmin vihreiden ehdokaslistalle on asetettu Störsvikistä historioitsija FM ja toimintaterapeutti Marijke Grotenfelt ja kuntakeskuksesta valtuutettu, viittomakielen tulkki Susanna Söderlund, valtuustoryhmän puheenjohtaja, yrittäjä Kristian von Essen, atk-suunnittelija Risto Toivonen ja viestinnän opiskelija, Siuntion Vihreiden puheenjohtaja Taina Janhunen. Kirkonkylästä ehdolla on yrittäjä Harri Mäkinen ja Fallista uutistoimittaja ja Inkoon-Siuntion ympäristöyhdistyksen puheenjohtaja Yrjö Kokkonen. Pohjois-Siuntiota listalla edustavat järjestelmäasiantuntija, kunnanhallituksen jäsen Pekka Halonen ja linja-autonkuljettaja Reijo Korhonen ja Lappersia edustavat vs. kirjastonjohtaja Marja-Liisa Mutka ja tekniikan tohtori ja opettava tutkija Harri Haanpää.

Päätöksenteon avoimuus on Siuntion Vihreiden keskeisin vaaliteema. Vihreät ovat edistäneet avoimuutta valtuustoryhmässään ja lautakunnissa: vihreiden ansioista kuntalaiset voivat lukea esityslistoja ja pöytäkirjoja kirjastossa ja kunnan www-sivuilla. Vihreät ovat myös muistuttaneet muita päättäjiä Siuntiossa tiedottamisen, avoimen valmistelun ja kuntalaismielipiteen merkityksestä. Kun Siuntion Vihreiden vaalitavoite 5 valtuutettua saavutetaan, avoimen hallintokulttuurin toteuttamiseen tulee lisävauhtia. Vihreät tulevat olemaan aloitteentekijöinä kuntalaisille säännöllisesti järjestettävien keskustelu- ja tiedotustilaisuuksien osalta, onhan yksi Siuntion Vihreiden vaalislogan “Kyläkokouksia kuntalaisille!”

Taina Janhunen