Inkoon-Siuntion Vihreät saivat vuosikokouksessaan 28.2. uuden puheenjohtajan, kun Taina Janhusen väistyessä puheenjohtajaksi valittiin siuntiolainen Harri Haanpää. Yhdistyksen varapuheenjohtajana jatkaa inkoolainen Elina Hatakka.

I-S Vihreiden hallitus 2010

Takana Pekka Halonen, Mikko Pantzar ja Susanna Lehtonen,
edessä Elina Hatakka, Harri Haanpää ja Hilkka Toivonen.

– Inkoon ja Siuntion kaltaisissa pienissä kunnissa eletään epävarmuuden aikoja liitospaineiden vuoksi, toteaa Elina Hatakka. Kuntaliitoksia perustellaan säästöillä, joista kuitenkaan aiemmat kuntaliitokset eivät ole antaneet uskottavaa näyttöä. Palvelujen keskittämistä arvioitaessa pitää ottaa huomioon myös pidemmistä asiointimatkoista kuntalaisille aiheutuva lisäkulu ja vaiva.

– Siuntion talouden tila ei suinkaan ole toivoton, vaikka taseeseen onkin kertynyt alijäämää väestönkasvun vaatimista investoinneista, vakuuttaa Harri Haanpää. Muuttopaineen kestävä hallinta on jatkossakin aivan keskeistä. Meillä on hyvä joukkue ratkomassa Inkoon ja Siuntion haasteita – mistä kertoo sekin, että yhdistyksellä on nyt enemmän jäseniä kuin koskaan kymmenvuotisen historiansa aikana.

Yhdistyksen sihteeriksi valittiin siuntiolainen Pekka Halonen ja muiksi hallituksen jäseniksi Susanna Lehtonen Siuntiosta sekä Mikko Pantzar Inkoosta.