Siuntion Vihreät lahjoittivat maanantaina presidenttiehdokas Pekka Haaviston uutuuskirjan Siuntion kirjastoon.

Kokemukset kotimaan politiikassa ja ulkomaisissa konflikteissa ovat muokanneet Haavistosta peräänantamattoman, mutta kuuntelevan neuvottelijan. ‘Anna mun kaikki kestää. Sovinnon kirja’ kertoo hänen kokemuksistaan maailman kriisialueilla: Balkanilla, Afganistanissa, Lähi-idässä, Irakissa, Liberiassa ja Sudanissa.

Sovinto ei synny helpolla, mutta taidolla ja sinnikkyydellä se on rakennettavissa. Näistä taidoista Pekka Haaviston kirja kertoo. ‘Rauha on niin iso kala, että sitä kannattaa onkia, vaikka ei heti nappaisikaan.’

– Saimme tavata Pekan, kun hän vieraili Siuntiossa yhdistyksemme kymmenvuotisjuhlissa. Hän on maailmaa nähnyt ja hämmästyttävän vaatimaton, kertoo Harri Haanpää. – Hänen vankka kokemuksensa YK:n kansainvälisistä tehtävistä antaa hänelle erinomaiset edellytykset johtaa Suomen ulkopolitiikkaa.

Presidentinvaalien ensimmäinen kierros on sunnuntaina 22.1., kotimaan ennakkoäänestys 11.–17.1. ja mahdollinen toinen kierros järjestetään kahta viikkoa myöhemmin.