Siuntion Vihreiden tämän vuoden tapahtuma Siuntio-päivänä yllätti järjestäjät suosiollaan. Tuo tullessas, vie mennessäs – tunnelmissa  lauantaina Capellassa tavaraa ja ihmisiä oli runsaasti liikkeellä. Hyvä tavara vaihtoi omistajaa vinhaa vauhtia.

“Tänä vuonna halusimme tehdä jotain hyvää yhdessä kaikkien siuntiolaisten kanssa. Siuntiolaiset ottivat haasteen hienosti vastaan ja kierrättivät ehjää, hyvää tavaraa ja vaatetta huimia määriä. Siinä ohessa kierrätettiin myös hyvää mieltä. Kiitos tapahtuman onnistumisesta kuuluu ennenkaikkea kuntalaisille, joilla oli sekä antamisen halua että löytämisen iloa runsaasti. Monet löytöjä tehneet jäivät myös avuksemme lajittelemaan ja jopa kantamaan lisäpöytiä tilan loppuessa”  kertoi Taina Janhunen Vihreistä.

“Sain myös käytännöntason ideoita ja palautetta kävijöiltä. Luottamustehtävässäni kunnanhallituksen jäsenenä on ehdottoman tärkeää kuunnella kuntalaisia, heidän palveluksessaanhan minä ja jokainen luottamushenkilö on”, kertoo Janhunen ilahtuneena.

Tarjolla pöydissä oli vaatetta, keittiö-ja lasitavaraa, kirjoja, koriste- ja designesineitä, kodin elektroniikkaa, lastentarvikkeita ja leluja. Tavaraa virtasi sisään ja ulos koko päivän. Ihmisten innostus ja iloinen mieli oli tarttuvaa. Vihreät saivat runsaasti ilahtunutta palautetta ja pyyntöjä siitä, että juuri tämäntyyppistä toimintaa pitäisi olla säännöllisesti. Sitä kiitettiin, että tapahtuma oli elävöittämässä kuntakeskusta vaikka Siuntio-päivän päätapahtuma olikin Hyvinvointikeskuksen alueella.

“Kyllä juhlapäivän pitää näkyä täällä keskustassakin, emmehän me pääse Hyvinvointikeskukselle, kun autoa ei ole, eivätkä jalat jaksa sitä jyrkkää mäkeä” kiittivät eräätkin iloiset vanhemmat kierrättäjät järjestäjille.

Päivän päätteeksi lastentarvikkeita haettiin Siuntiossa toimivaan vastaanottokeskukseen ja urheiluvälineitä tullaan jakamaan kouluille, joten hyvä jatkaa kiertoaan myös tapahtuman jälkeen. “Näin mittavan tapahtuman järjestäminen omalla porukallamme on haastavaa”,  toteaa vaalivastaava Kristian von Essen “mutta se oli kyllä ehdottomasti vaivan arvoista”.

Inkoon-Siuntion Vihreiden puheenjohtaja Timo Raivio puolestaan visioi jo, kuinka tapahtumasta tehdään perinne. Hän haluaa toteuttaa kierrätystorin myös Inkoossa. Jos tunnet omaksesi tälläisen toiminnan, ota yhteyttä ja tulee mukaan.