Siuntion tulevaisuus itsenäisenä kuntana sai jatkoa kun Lohjan kaupunginvaltuusto 23. toukokuuta päätti monikuntaliitoksesta ilman meitä. Enemmistö kuntalaisista huokaisi helpotuksesta: kansanäänestyksellä oli sittenkin merkitystä, vaikka välillä näyttikin huonolta.

Nyt puolue toisensa jälkeen on ilmoittanut tavoitteekseen Lohja-neuvotteluiden uudelleenkäynnistäminen heti vaalien jälkeen. Mielestäni on todella ikävä että kysymys, jonka piti olla jo takanapäin, kummittelee ja peittää kaikki muut asiat alleen.  Myönteistä on se, että asetelma on nyt hyvinkin selkeä ja äänestäjän kuluttajasuoja hyvä.

On vain kolme ryhmää jotka aikovat kunnioittaa neuvoa-antavan kansanäänestyksen erittäin selkeää tulosta, eli Rkp, Tahto ja Toivo sekä Vihreät. Me olimme aikalisän kannalla silloin ja olemme edelleen. Maan hallitus on aivan viime aikoina todistanut että tämä on ollut oikea tie, sillä hallitus ei itsekään enää usko kuntauudistuksen toteutumiseen siinä muodossa kun se hallitusohjelmaan kirjattiin.

Vihreiden kanta on tämä: Ei pidä tehdä ratkaisuja ennen kuin on tiedossa mitkä ovat kuntien tehtävät tulevaisuudessa. Sillä välin voimme jatkaa itsenäisenä, kuten tähänkin asti.

Kristian von Essen
kuntavaaliehdokas #5 (Vihr.)
Siuntio