Hallituksen esitys laiksi sukupuolen vahvistamiseksi ja siihen liittyviksi laiksi (HE 189/2022) käsiteltiin toisen kerran eduskunnassa 1.2. Hallituksen esityksen puolesta äänesti 113 edustajaa ja vastaan äänesti 69 edustajaa. Kaikki vihreän puolueen kansanedustajat äänestivät hallituksen esityksen puolesta.

Uusi laki mahdollistaa, että täysi-ikäinen voi korjata sukupuolensa oman hakemuksen perusteella ilman lääkärin lausuntoa. Uuden hakemuksen sukupuolen vahvistamiseksi voi tehdä aikaisintaan, kun on kulunut yksi vuosi edellisestä sukupuolen vahvistamisesta.

Toinen muutos on se, että lakiuudistus poistaa vaatimuksen lisääntymiskyvyttömyydestä. Tähän mennessä sukupuolen korjaaminen väestötietojärjestelmään on vaatinut, että ihminen on pystynyt osoittamaan, että hänet on steriloitu tai että hän muusta syystä on lisääntymiskyvytön. Tämä vaatimus on ollut ihmisoikeuslakien vastainen.