Valtuustokausi on puolivälissä. Poliittisilla ryhmillä on hyvä yhteistyö, vaikka kuntakehityksen kannalta kriittisissä kysymyksissä arvot näkyvät päätöksenteossa ja rahoitettavissa kohteissa.

Siuntion Vihreät ovat esittäneet tekniselle toimelle useamman kerran lisärahoitusta henkilöstön palkkaamiseen, mutta ehdotus ei ole juurikaan saanut lisätukea muilta puolueilta. Kuntalaisille tärkeät hankkeet kuten leikkipuistot ja kevyen liikenteen väylien rakentaminen raahaavat jäljessä, mutta kalliisiin hankkeisiin, kuten Marsuddeniin varataan investointilistalla huomattavia summia.

Kuntakehitys

Kunnan kehittämistä terävöitetään organisaatiouudistuksella. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että kuntaan perustetaan kuntakehitysjohtajan virka ja kuntakehitysosasto. Osastolle siirtyy maankäyttöpäällikkö ja MAL -asiat (maankäyttö, asuminen, liikenne), kunnan strateginen kehittäminen, elinvoima-asiat (elinvoimapäällikkö), markkinointi ja TE-asiat.

Siuntion Vihreät ovat olleet kevyemmän ratkaisun kannalla eli kuntakehityspäällikkö  ilman osastoa aloittaisi tuolla samalla tehtäväkokonaisuudella ja tätä ratkaisua arvioitaisiin vuoden 2025 lopussa. Perusteena oli taloudelliset syyt. Koska tämä vihreiden ehdotus ei saanut kannatusta, kuntakehitysjohtaja osastoineen saa buustata edellä mainittuja tehtäväkokonaisuuksia. Ne ovat kuntakehityksen kannalta merkittäviä asioita.

Vielä kerran SOTE

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue ei antanut Siuntiolle lupaa rakentaa SOTE-keskusta, joten hanke keskeytettiin. SOTE-alueiden rahoitusta pitää tarkastella uudelleen niukkenevien resurssien myötä, Tämä on kunnalle erittäin harmillista, koska pieni kunta olisi hankkeella varmistanut kunnolliset sote-palvelut lähellä omia asukkaitaan. Luottamushenkilöt jatkavat kuitenkin edelleen vaikuttamista Siuntion puolesta hyvinvointialueiden luottamuselimissä.