Siuntion kunnanvaltuuston 2.9.24 kokouksen keskeisin sisältö. Pöytäkirja löytyy Pöytäkirjojen haku (triplancloud.fi)

§ 56 Vuoden 2023 henkilöstökertomus
Kunnanvaltuustolle tuli tiedoksi henkilöstökertomus vuodelta 2023.
Vakituista henkilöstöä oli 66 % ja määräaikaisessa palvelussuhteessa työskenteli 34 % työntekijöistä. Määräaikaisten työntekijöiden määrä kasvoi prosentuaalisesti edellisvuodesta noin neljä prosenttiyksikköä. Vakinaisen henkilöstön lähtövaihtuvuus on laskenut edellisvuodesta ollen 11 % (vrt. 2022 15 %).
Työn tuottavuus: määritelty kolme avainlukua, joiden kehitystä kunta seuraa:
• Henkilöstön lähtövaihtuvuus
• Sairauspoissaolot
• Hyvinvointi-indeksi
§57 Lisämäärärahan hakeminen vuodelle 2024: Sudenkaaren verkostosaneeraus
Sudenkaaren verkostosaneerauksen investointihanke on suunniteltu toteutettavan vaiheittain kalenterivuosittain neljän vuoden aikana ajanjaksolla 2023- 2026. Vuonna 2024 on vuorossa hankkeen toinen vaihe. Hanke kilpailutettu kahdesti, joista jälkimmäiseen saatiin kolme tarjousta. Kokonaishinnaltaan parhaan tarjouksen toiselle vaiheelle 757 000 € ja kolmannelle vaiheelle (Optio) 540 000 € on antanut Maisemarakennus Viitanen Oy. Vuoden 2024 osalta hanke ylittää määrärahansa 7000 eurolla.
Vuoden 2025 option osalta valtuusto päättää investointimäärärahasta talousarvion hyväksymisen yhteydessä marraskuussa 2024.
Hankkeeseen liittyvä Sudenkaaren alueen kosteikko on erillinen investointihanke ja siihen liittyvät päätöksen käsitellään erillisesti myöhemmin.
§58 Siuntion maankäytön kehityskuvan päivityksen 2040 kuntataloudellinen arviointi
Kuntataloudellinen arviointi tuli valtuustolle tiedoksi.
Kuntataloudellisessa arvioinnissa tarkastelun kohteena olevat kunnan osa-alueet ovat Asemanseutu, Kirkonkylä, Pikkala-Marsudden, Sunnanvik-Störsvik ja muu Siuntio. Valtaosa kunnan väestöstä asuu nykyisin Asemanseudulla ja muun Siuntion alueella (yhteensä yli 80 % kunnan kokonaisasukasmäärästä). Loppuosa väestöstä sijoittuu suhteellisen tasaisesti Kirkonkylän, Pikkala-Marsuddenin ja Sunnanvik-Störsvikin kesken.
Kuntataloudellinen nettovaikutus on suurin asemanseudulla. Uudisrakentamisen painopiste on asemanseudulla, jossa mahdollisuudet tukeutua olemassa olevan yhdyskuntarakenteeseen (infrastruktuuri- ja palveluverkkoon) ovat parhaat. Tässä tulee esiin myös useissa tutkimuksissa ja selvityksissä todettu yhdyskuntarakenteen tiivistämisen ja täydentämisen taloudellisuus.