Minna Sneck

Tänään on naistenpäivä – onnea meille kaikille naisille Suomessa ja maailmalla!

Vaikka onkin hienoa juhlistaa naisena olemista omalla naisten päivällä, kuitenkin jokaisen päivän pitäisi olla naisten päivä. Naisena minun pitäisi olla hyväksytty sellaisena kuin olen, minulla pitäisi olla mahdollisuus käydä koulua ja oppia uusia asioita ja minulla pitäisi olla yhdenvertaiset mahdollisuudet edetä ammatillisesti.

Suomessa on tehty tasa-arvotyötä ansiokkaasti pitkään, mutta silti sekä kunnallisessa päätöksenteossa että yritysten johtopaikoilla on naisia selvästi vähemmän kuin miehiä. Naisjärjestöjen Keskusliitto haastaa kuntavaaliehdokkaita kampanjaan, jonka nimi on 10 tasa-arvotekoa kuntiin. Keskusliitto kannustaa kaikkia ehdokkaita sitoutumaan yhteen tai useampaan sukupuolten tasa-arvoa ja naisten osallistumista yhteiskuntaan lisäävään tasa-arvotekoon.

Näitä tasa-arvotekoja ovat:

  1. Turvakotipaikkoja lisätään
  2. Tytöistä tulee insinöörejä
  3. Ehkäisy on maksutonta
  4. Urheilun tilat ja avustukset jaetaan tasa-arvoisesti
  5. Tekoja vihapuhetta vastaan
  6. Sote-alan työoloja parannetaan.
  7. Maahan muuttaneet naiset työllistyvät
  8. Varhaiskasvatus edistää tasa-arvoa
  9. Tyttöjen häirintään puututaan
  10. Naiset johtavat muutakin kuin sotea

Jos kiinnostuit, lue lisää naisjärjestöjen 10 tasa-arvotekoa kuntiin -kampanjasta.

Mihin tekoihin sinä sitoudut?